Työryhmä

Suomen Kansallisteatterin näyttelijän Juha Variksen perustama Löytänän kesäteatteri saa ensimmäisen ensi-iltansa kesällä 2022. Löytänän kylältä kotoisin oleva Varis on kerännyt ympärilleen kovanluokan ammattilaisten ryhmän. Kollegat Kansallisteatterista, Pirjo Määttä ja Heikki Pitkänen, Pyhäsalmen ”oma tyttö” Anna-Leena Sipilä sekä Helena Vierikko, pääsevät näyttämään ammattitaitonsa kesän suosikkikomediassa. Upeissa järvimaisemissa katetun katsomon suojissa ja Löytänän kyläseuran taikomien väliaikatarjoilujen siivittämänä luvassa on mitä miellyttävin teatterikokemus ammattilaisten seurassa.

ANNA-LEENA SIPILÄ

Valmistuttuaan Teatterikorkeakoulusta vuonna 1995, Anna-Leena on tähdittänyt niin teattereiden lavoja, elokuvia, kuin tv-sarjojakin. Hän on tuttu muun muassa tv-sarjoista Ex-Onnelliset,  Keihäsmatkat, lastensarja Salasaaren seikkailijat, Aikuiset ja Hotel Swan. Anna-Leena on myös mukana suositussa Syke-elokuvassa. Anna-Leena on kotoisin Pyhäsalmelta ja viettää kesäpäiviä siellä tänäkin vuonna.

JUHA VARIS

Löytänän oma poika, Kansallisteatterin vakituinen näyttelijä Juha Varis on tuttu useista tv-sarjoista kuten Huone 301 ja Luottomies. Hänet tunnetaan myös laadukkaista
äänitöistään mainoksissa ja Nelosen kanavaäänenä sekä lukuisista animaatioelokuvista vuosien varrelta.

 

Hänet voi nähdä tällä hetkellä Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä Miika Nousiaisen Pintaremontin pääroolissa Sami Heinosena. Päätyönsä ohella Juha on myös Löytänän kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja Löytänän kesäteatterin perustaja.

HELENA VIERIKKO

Helena Vierikko on Löytänän kylän kesäasukas.

Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta
näyttelijäksi vuonna 2005. Jussi-palkittu näyttelijä on tehnyt viime vuosina myös ohjaus- ja dramatisointitöitä sekä paljon televisio- ja elokuvarooleja näytellen mm. tv-sarjoissa Onnela, Ivalo, Ex-Onnelliset ja m/s Romantic.

PIRJO MÄÄTTÄ

Heikki Pitkänen kiinnitettiin

Suomen Kansallisteatteriin pian Teatterikorkeakoulusta valmistuttuaan vuonna 2004. Heikki näyttelee kuluvalla kaudella Miika Nousiaisen Pintaremontissa ja Moliéren Saiturissa. Heikki on kotoisin Äänekoskelta ja vaikka asuu nykyään Helsingissä, ei Keski-Suomi pääse unohtumaan sillä Heikki on Konginkankaalainen kesäasukas.

HEIKKI PITKÄNEN

Pirjo Määttä on Kansallisteatterin näyttelijä vuodesta 2000. Pirjo valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 1998 ja ehti olla muutaman vuoden freelancerina ennen kiinnitystään.

Tällä hetkellä hän loistaa useaa roolia tehden Susanna Kuparisen Sokea piste näytelmässä. Pirjo on Konginkankaan Kalaniemen kesäasukas.